dissabte, 21 de maig del 2016

Les SDF expulsen l'IS d'Al Hishah i són a 40 km d'ar-Raqqà (Síria)

Les Forces Democràtiques de Síria (SDF) han fet un pas més, avui, en direcció a ar-Raqqà. Des de dijous apleguen forces a la línia del front, situada al sud del cantó de Kobanê per avançar cap a la capital de l'Estat Islàmic (IS, Islamic State) a Síria. El primer moviment tàctic ha estat sobre Al Hishah. Les SDF han aconseguit expulsar l'IS del poble. D'aquesta manera es situen a 40 quilòmetres de la ciutat que, fins ara, ha estat origen dels atacs islamistes contra Rojava.

La posició d'Al Hishah és a 12 quilòmetres d'Ayn Issa, població àrab objectiu d'atacs constants per part de l'IS des del passat mes de febrer. La coalició internacional ha llençat fulls volants  sobre ar-Raqqà amb el text, en àrab, "El moment que esperàveu ha arribat". La ciutat tenia 10.000 habitants kurds abans del conflicte civil però els diferents grups islamistes han practicat una neteja ètnica.

Al sud, un cotxe bomba contra un control de les Asayish a Aaliyah, a 10 quilòmetres de Tell Temir, ha matat 5 agents i ha deixat cinc més de ferits.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada