dijous, 26 de maig del 2016

Tropes dels EUA ja combaten al costat de les SDF a Síria


El fotògraf Delil Souleiman ha fet un extens reportatge aportant més proves del que era secret a veus. Washington ha autoritzat el desplegament de dos contingents, com a mínim, l'octubre i l'abril. Com ja vam explicar, la base aèria de Rimelan, establerta el gener i operativa el febrer, negada per molts, és utilitzada extensament pels EUA. De fet ha substituit a la turca d'Incirlik.

La novetat, ara, és que les tropes nord-amercicanes són efectivament al front i no només fan tasques d'assessorament. Tampoc se n'amaguen. De fet en algunes fotografies s'exhibeixen per mostrar la seva presència. És més que probable que les autoritats de Rojava hagin posat aquesta condició per iniciar la marxa sobre ar-Raqqà. Una segona, de moment només un rumor, és l'obertura d'una oficina de representació de Rojava als EUA. La tercera seria la promesa dels EUA d'ajudar a conquerir Manbij si les YPG expulsen l'Estat Islàmic, com a mínim, del nord d'ar-Raqqà.

La segona novetat és que alguns dels militars nord-americans duen les insígnies de les milícies kurdes, tant de les YPG com de les YPJ. Aquesta darrera és una milícia femenina. De fet, les imatges són preses a Fatisah, una població que ven prendre a l'assalt forces de les YPJ. De fet, les imatges inferiors són del mateix lloc i dia obra del propi Souleiman.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada