dimarts, 4 d’agost del 2015

Onada d'atacs de la resistència kurda els darrers dies

Les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), milícia d'autodefensa del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) continua responent a l'agressió turca iniciada el 24 de juliol. En les operacions de les darreres hores ha matat a desenes de soldats, danyats un tanc i un helicòpter turcs, i destruït diversos vehicles militars.

Així, a Wan, escamots kurds el 31 de juliol, i van ferir a 3 soldats, al bell mig de la ciutat. Els guerrillers també van atacar lloc militar d'Hacıbekir situat a Wan, i van ferir a 2 sergents; van sabotejar un comboi militar al districte de Wan, Bahçesaray l'1 d'agost, i van danyar a dos vehicles blindats així com un tanc de l'exèrcit turc. A la zona de Hakkari van danyar un helicòpter Kobra que va provar d'aixecar el bloqueig que les HPG mantenien a les carreteres.

Les HPG també van sabotejar un pou de petroli al poble Kara Ali (regió d'Amed), i van destruir 1 màquina de producció de petroli, 3 contenidors i una instal·lació d'emmagatzematge turca.Pel que fa a les emboscades n'ha comptabilitzat tres: al districte Arıcak d'Elazığ, al districte Genç de Bingöl, i el districte de Lice d'Amed el 31 de juliol. El nombre de baixes de soldats encara no ha estat determinada.La més efectiva de les operacions fou l'emboscada contra els soldats turcs que havien arribat a la carretera entre Erzurum i Kagizman per tal d'aclarir la destrucció d'un vehicle blindat. Els resistents kurds van matar a 4 soldats durant aquest sabotatge. Guerrillers HPG també van atacar el lloc de guàrdia Hasanhan a Iğdır a les nou del vespre de l'1 d'agost, i van destruir 2 mòduls de vigilància. El nombre de baixes de soldats aquí encara no ha estat determinada.


Estat de la caserna militar turca de Bazid després de l'atac del 2 d'agost

A les tres de la matinada d'ahir fou atacada la caserna militar de Bazid (Doğubayazıt en turc). Un tractor conduït per un milicià suïcida es va llençar contra l'edifici militar. El primer balanç és de 2 militars morts i 31 de ferits de diversa consideració. Posteriorment el PKK ha assegurat que són 50 els militars morts però aquest extrem no s'ha confirmat encara. Aquest atac ha estat en venjança per la mort de 10 civils kurds iraquians en un doble atac de l'aviació turca al llogaret de Zergele. Un primer atac menor va deixar ferits. Quan els habitants anaven a rescatar-los, l'aviació terrorista turca va llençar un segon bombardeig molt intens matant una desena de persones incloent-hi una dona embarassada, un bebè i una nena.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada