divendres, 28 d’agost del 2015

12 civils kurds morts i 24 de ferits en 24 hores per tropes turques


El conjunt de les operacions repressives de l'exèrcit turc dutes a terme les darreres 24 hores al Kurdistan sumen 11 civils morts i 24 de ferits. Els atacs s'han desenvolupat a zones on la població local havia proclamat l'autonomia democràtica i on el partit pro kurd HDP va obtenir més del 90 % a les darreres eleccions. A Gever (Yüksekova) han estat 4 les persones mortes i 20 les ferides. A Cizre les tropes d'Erdogan van matar  també 4 civils kurds. Entre les víctimes mortals un infant de 7 anys i un de 10 anys. Hi va haver 3 persones ferides.


Enterrament, avui a Sirnak, d'Adem Irtegün (16). A la fotografia superior enterraments d'Emin Yanaş (10), Eyüp Ergen (27), Mesut Sanrı (39) ve Baran Çağlı (7)

A Sirnak fou assassinat a casa seva un civil però es desconeix la procedència dels trets que el van matar. Un xicot de 16 anys, Adem Irtegün, fou executat per la policia turca a sang freda usant foc real contra una protesta. El quart indret on hi va haver incidents és Dogubayazit. Les tropes turques van matar Erhan Tanrikulu, de 28 anys, en un control nocturn a sang freda.

Tanmateix, tropes turques també han assassinat un home de 48 anys quan creuava la frontera imposada entre el Kurdistan turc i el sirià a Kobanê. La víctima era nadiu de Siftek, a només 10 quilòmetres de Kobanê, Rojava. 

ŞırnakSirk
Şırnak

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada