dimecres, 5 d’agost del 2015

YPG/J emet balanç del mes de juliol
Les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) han fet públic el balanç dels combats el mes de juliol al Kurdistan de Síria o Rojava. Segons la milícia kurda han mort 831 membres de l'Estat Islàmic (IS per les sigles en anglès) dels qui han recuperat 679 cossos.

Els membres de les YPG i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) que han mort en combat és de 71 persones. La majoria són de les YPG-YPJ però s'hi inclouen també dos de l'Exèrcit Lliure de Síria (FSA, per les sigles en anglès), dos membres dels voluntaris de HPC* de població local, un membre de les Forces de Seguretat i Asayiş així com dos membres de les Forces d'Autodefensa**S'han realitzat 62 operacions militars a càrrec de les YPG i YPJ i hi ha hagut 122 combats. Entre aquests enfrontaments destaca l'enorme xifra d'atacs suïcides amb vehicles explosius de l'IS: 39.

Les Unitats de Defensa van destruir 17 vehicles militars, 2 minibusos, 2 camions, 32 cotxes bomba, 3 camions plens de municions, 2 vehicles blindats, 1 tanc, 12 motocicletes pertanyents a IS.Les forces d'YPG/YPJ també van decomissar una gran quantitat de municions i vehicles que inclouen 28 vehicles, 1 vehicle explosiu, 6 tancs, 1 Humvee, 1 camió, 6 motocicletes, 703 fusells AK-47 amb 112.000municions, 51 llença granades RPG amb 283 coets RPG i 36 escopetes.

NOTES

* HPC (Forces d'Auto Defensa Civil), Hezên Parastına Ciwakê

** Desteya Parastîn com a ministre de defensa i HXP (Forces d'Auto Defensa de Rojava) Hêzên Xwe Parastinê o Hezên Parastîna Xwendeva com a força armada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada