dijous, 13 d’agost del 2015

Nusra deixa pas a Turquia al nord de Síria que implanta grupuscles turcmans

El Front del Suport, Jabhat al-Nusra, l'organització representant d'Al Qaida a Síria, ha fet el primer pas per a crear una zona sota control turc a l'estat de Baixar al-Àssad. Els fonamentalistes han anunciat que es retiren del front que mantenien a l'est de la regió d'Alep davant l'Estat Islàmic. Oficialment han criticat la intervenció turco-EUA a Síria però, de facto, hi han donat el suport necessari.

Oficialment "en contra de", en realitat "a favor de"
Oficialment, Nusra cedeix les seves posicions a "d'altres faccions". Donat que no citen quines són aquestes faccions i, a excepció del Front Islàmic, totes estan caracteritzades per una feblesa total, Nusra cedeix a Turquia el territori. D'aquesta manera Turquia tindrà, altra vegada connexió directa amb l'Estat Islàmic com abans de perdre Tell Abyad. De fet ja manté aquesta connexió al nord de Jarablus.

Jabhat al-Shamiya, islamistes disfressats de laics

Els "beneficiats" de la retirada serien Jabhat al-Shamiya, Front del Llevant. Aquest obscur grup, creat a finals de 2.014 aplega islamistes "moderats" i utilitza com a pantalla l'FSA per a tenir una aparença laica. En realitat el seu component principal és el Front Islàmic d'Alep, l'Exèrcit dels Mujahideen o el Front pel Desenvolupament i l'Autenticitat. Com es pot comprovar, aquestes forces, de laiques no en tenen res. Algunes d'elles reben suport dels EUA.
L'entrada en joc dels turcmans

El següent pas que pretén dur a terme Turquia, amb el consentiment dels EUA, és crear unes milícies artificials turcmanes. Es tractaria de la Brigada del Sultà Murad i l'Exèrcit de Exèrcit Unit Turcman i dos grupuscles afiliats a l'FSA*. Aquestes, oficialment, estarien formades per nadius turcmans de Síria, una minoria de llengua i ètnia similar a la turca que Ankara ha utilitzat ja a l'Iraq contra els kurds. Armades per Ankara, aquestes guerrilles serien aparentment oposades a l'Estat Islàmic però el seu veritable objectiu seria evitar la unió dels cantons de Kobanê i Efrîn. No és descartable, donada la feblesa demogràfica i militant turcmana a Síria, que els grups fossin integrats, en realitat
 per militars turcs. Estarien infiltrant-se a Síria per Bab al-Salam i en les primeres fotografies que han mostrat no amaguen les banderes negres islamistes.

*Moviment del Sultà Selim i Fe en el Sultà Mehmet

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada