dissabte, 8 d’agost del 2015

Reuters: Els EUA han escollit el "mal aliat"


En un text publicat a Reuters i signat per Blaise Misztal, director del programa de seguretat nacional dels EUA al Bipartisan Policy Center (BPC), es donen algunes de les claus de l'errada nord-americana que, cada dia que passa, aixeca més veus en contra.

1) El Partit de la Unió Democràtica, PYD, de Síria tot i tenir vincles amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK, de Turquia "és una organització separada i no designada com a terrorista pels EUA",
2) L'HDP, Partit Popular Democràtic, de Turquia "està esdevenint popular de forma creixent ja que representa les aspiracions de la majoria de kurds de Turquia d'arribar a una solució pacífica al llarg conflicte civil, així com per a molts turcs, que volen una Turquia més democràtica i liberal".
3) El govern regional del Kurdistan iraquià, KRG, és el principal actor kurd. Les accions de Turquia el posen en una situació incòmoda. Pot acceptar-les pels vincles econòmics però també pot tensar-se i acabant sortint de la coalició anti IS.
4) La única prioritat d'Erdogan per atacar el PKK és la seva pròpia supervivència política, després de la seva clara derrota el juny, posant en risc tota la regió i coalició anti IS.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada