dimarts, 11 d’agost del 2015

HPG reivindica l'atac suïcida d'ahir a la comissaria d'Istanbul

A primera hora de la matinada d'ahir es produïa un atac suïcida fedaí contra una comissaria, la de Sultanbeyli, a Istanbul. La instal·lació policial va quedatr destruïda. Segons les forces turques va morir un policia.

El grup maoista turc Halk Savunma Birliği (HBS) va reivindicar l'atac sense donar la identitat dels militants. Donada la feblesa d'aquest grup i creació recent no semblava una autoria gaire creïble. Avui les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG), milícia del Partiya  Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK) han reivindicat l'acció. Han indicat que cap altra grup va estar implicat en l'acció. Ho han fet es resposta a la reivindicació d'HBS o a la coincidència amb l'acció de DHKP-C al consolat dels EUA. Han afegit que foren tres i no dos els activistes suïcides i que les baixes per part turca han estat amagades doncs van ser més altes amb tota certesa.

HPG indica que, d'aquesta manera ha activat el Batalló Immortal del Şehit (Màrtir) Zîlan. també responsable de l'atac a la comissaria de Pozantı. L'acció a Istanbul és la resposta de la milícia kurda a la mort de Şervan Varto un company mort en un bombardeig indiscriminat turc al Kurdistan iraquià el 24 de juliol. El komutani (comandant) Şervan Varto 'Önder Aslan' qui formava part del Consell de Comandament de la milícia. Önder Aslan es va incorporar a les HPG l'any 1993 i era nadiu de Muş, al Kurdistan sota ocupació turca.

El comandament general de les HPG ha ordenat al Batalló Immortal del Şehit Zîlan que aturi, de moment, les accions suïcides fins a nova ordre i practiqui altres formes de resistència davant l'agressió turca iniciada el 24 de juny. 

 .

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada