dilluns, 3 d’agost del 2015

Les HPG reivindiquen la mort de 40 militars turcs

En un extens comunicat, les Hêzên Parastina Gel (HPG, Forces de Defensa del Poble) expliciten les accions d'auto defensa que han realitzat des que el 23 de juliol, unilateralment, el govern turc trenqués el procés de solució.

Explicita els nombrosos atacs aeris rebuts que, pel moment, han matat nou milicians de les HPG, cinc homes i quatre dones. Han comptabilitzat 27 zones atacades incloent-hi diversos cementiris de la milícia kurda. També destaquen que en alguns casos s'han provocat incendis que han afectat a boscos del Kurdistan de l'Iraq.

A part dels atacs aeris les forces turques han atacat amb foc de morter des de cinc posicions frontereres contra territori de les Zones de Defensa de Medya.

En resposta a aquestes agressions unilaterals, les HPG detallen que s'han vist obligades a respondre. Destaca la doble acció contra les forces especials turques prop de la frontera iraniana amb 11 baixes pel bàndol agressor. També destaquen les següents accions amb resultat mortal:

29 de juliol: 4 militars morts en l'atac a una caserna a Şırnak

30 de juliol: 4 militars morts a Şırnak, dos atacs suïcides contra la caserna de Malabadi a Amed sense resultat conegut*. El mateix dia es va volar un tren amb munició a Genç destruint-hi sis vagons. En un altre atac contra un ferrocarril, l'exèrcit turc es va desplegar a la zona i van ser abatuts deu soldats turcs en els combats posteriors.

* Les xifres de baixes turques podrien ser més grans doncs les HPG detallen en molts casos que no han pogut verificar les baixes per motius obvis 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada