dilluns, 10 d’agost del 2015

Atacs a Istanbul: consolat EUA i caserna policial

Els atacs no han estat reivindicats*. En el cas del consolat dels Estats Units d'Amèrica ha estat atacat a primera hora del matí del 10 d'agost. Una de les dues atacants, probablement de l'esquerra revolucionària turca i més concretament del DHKP/C (1), han estat identificades. Han usat armes de foc, una de les atacants ha quedat ferida i ha estat detingut; l'altra, també una dona, ha aconseguit fugir. El consolat resta tancat.

L'acció ha estat precedit per un atac nocturn a una caserna policial a la mateixa ciutat en la que han resultat ferides 10 persones, tres d'elles agents policials. L'atac ha estat iniciat amb l'explosió d'un cotxe bomba conduit per un suïcida. Han mort tres dels atacants i un agent policial.

Imatge d'un dels atacants a la comissaria presa per la policia turca 


* Finalment l'atac al consolat se'l va atribuir DHKP-C i el de la comissaria les HPG.

(1) Partit Revolucionari de la Llibertat Popular- Front (DHKP-C, Devrimci Halk Kurtulus Partisi-Cephesi)

2 comentaris:

  • Fran Dos Cuatro Dos says:
    10 d’agost del 2015, a les 13:57

    ...Y aquí comienza el gran desastre. El que haya realizado ese ataque o bien no sabe nada sobre los tiempos de una guerra, o bien es turco o a sueldo de estos.

  • KurdisCat says:
    10 d’agost del 2015, a les 16:40

    Nota importante: Dichos ataques no los ha realizado el movimiento kurdo sino, con toda probabilidad el DHKP/C que es un movimiento de izquierda revolucionaria turco objecto de fuerte represión por parte del gobierno turco estas semanas.

Publica un comentari a l'entrada