dimarts, 4 d’agost del 2015

Les HPG maten 8 militars i volen un oleoducte i un gasoducte

En un extens comunicat, les Hêzên Parastina Gel (HPG, Forces de Defensa del Poble) expliciten tant els atacs constants que reben per part de Turquia com les accions d'auto defensa que han realitzat les darreres 48 hores. La milícia kurda detalla fins a dotze onades de bombardeigs turcs sobre les seves posicions les darreres hores. Ja són 12 dies d'atacs aeris turcs. A aquests cal afegir desenes d'atacs amb artilleria terrestre.

Com a resposta, les HPG i YJA Star, milícia femenina vinculada al PKK, han atacat les posicions militars turques matant vuit membres de les forces d'ocupació. La matinada d'avui a un lloc de control militar a Kısımlı (Wan) amb un soldat mort. Hores abans, en un atac similar al lloc de control de Mılıka (Amed), han estat 4 els militars caiguts. A més s'han fet controls a carreteres del Kurdistan a zones com Wan, Igdir o Erzurum.

A Bitlis es va atacar un hospital militar el 2 d'agost matant a un sergent. A més s'han sabotejat infraestructures. L'oleoducte procedent del Caucas (inici a Bakú i pas per Tiblisi) ha estat volat al seu pas per Kars, al Kurdistan turc, aquesta matinada. La matinada abans es va destruir un punt a Hakkari , tot i que no s'inclou al comunicat, forces de la resistència han atacat també el gasoducte procedent de l'Iran, al seu pas per Agri, sense aturar el subministrament segons l'agència estatal iraniana Irna. Aquesta infraestructura és la segona vegada que és atacada per la resistència els darrers dies.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada