diumenge, 23 d’agost del 2015

Ja són 500 els voluntaris internacionals de les YPG

La xifra continua creixent tot i que hi ha hagut retorns als estats d'origen. En alguns casos, com els Països Baixos o el Regne Unit, no es persegueix a les persones que han lluitat voluntàriament amb les milícies d'autodefensa kurdes. Al Regne d'Espanya, un dels estats més autoritaris i repressors de l'Europa Occidental, sí.

El cas més sorprenent és el suec. Segons Sapö (Serveis de Seguretat de Suècia), hi hauria unes 300 persones d'aquell estat escandinau a les files milicianes kurdes. El principal partit kurd de Síria, Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD), és el qui ha donat la xifra de mig miler de voluntaris internacionals a la milícia kurda de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG). Repartits en diverses unitats en un principi, actualment les brigades internacionals estan integrades en Lions of Rojava. 

Els voluntaris han pagat amb la mort la seva implicació. Així han mort un noi i una noia alemanyes (ella lluitant pel partit comunista MLKP), dos australians, un nord-americà i dos britànics. El voluntari suec Jesper Söder explica:

"
Em trobava amb la necessitat de fer quelcom davant les matances perpetrades per l'ISIS contra la gent i d'altres nacions o confessions. No era capaç d'afrontar la meva consciència només donant uns 200 kroners (moneda sueca). No tothom pot unir-se a les files de les YPG però totohom pot contribuir a la lluita. Els kurds em van rebre com un membre de la família, No és només Tojava i Síria sinó els països europeus que afronten l'amenaça de l'ISIS. Vull contribuir als kurds a aturar l'ISIS allà abans de que arribi aquí".

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada