divendres, 21 d’agost del 2015

Turquia acusa a la BBC de suport al terrorisme per un reportatge sobre les dones guerrilleres del PKK

Jiyar Gol, periodista de la cadena pública britànica, és l'autor i ha entrat en un dels campaments de la guerrilla del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK). La milícia femenina del PKK és la YJA-Star dirigida per Hülya Oran ‘Bese Hozlat’.

El reportatge distingeix entre les guerrilleres kurdes i les yezidi tot i que la minoria religiosa yezidi és formada per persones de l'ètnia kurda exclusivament. La BBC destaca que les milicianes del PKK són a primera línia de front en la lluita contra l'Estat Islàmic. De fet, mentre tothom parla de combatre l'EI, elles són de les poques que ho fan de debò. En el documental es pot observar l'entrenament militar de les voluntàries kurdes. Va ser estrenat en obert el 19 d'agost.

El matí d'avui, 21 d'agost, el ministeri d'afers exteriors turc ha fet pública una nota on acusa a la corporació BBC de donar suport al terrorisme per aquest reportatge objectiu. Segons el govern islamista, que dóna suport encobert a l'Estat Islàmic, la BBC ha fet un treball de propaganda pel PKK i li recorda el recent conflicte amb l'Exèrcit Republicà Irlandès.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada