divendres, 14 d’agost del 2015

Saman Naseem encara és viu

Saman Naseem, de 21 anys, està condemnat a mort pel règim teocràtic de l'Iran. La sentència fou emesa l'abril de 2.013. Se l'acusa de militar al Partiya Jiyana Azad a Kurdistanê (PJAK, Partit de la Vida Lliure de Kurdistan). Segons el govern iranià Naseem va matar un guàrdia revolucionari quan tenia només 18 anys. Fou detingut el 17 de juliol de 2.011 a Sardasht.

En realitat va ser condemnat, literalment, per "enemistat amb Déu i corrupció a la terra". El desembre de 2.013 el tribunal suprem iranià va ratificar la pena de mort i l'associació kurda de drets humans creu que la seva execució ara pot ser imminent.

La seva situació és incerta. Per una part, el mes de febrer el Consell Nacional de Resistència de l'Iran i la Federació Internacional de Drets Humans (FIDH) van afirmar que Nassem fou executat, concretament el dijous 19 al vespre.A partir de llavors les campanyes contra la seva execució, com la d'Amnistia Internacional, es van aturar. D'altra part els darrers dies han aparegut informacions en la línia contrària. Una suposada trucada del pres a la seva família va ser el detonant. A partir de llavors, malgrat l'opacitat del règim teocràtic, AI ha asegurat que Saman es troba a la presó iraniana de Zanjan (fora del Kurdistan) i que tornarà a ser jutjat. De moment no s'ha confirmat cap visita física.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada