dimarts, 4 d’agost del 2015

UE adverteix a Turquia que sigui proporcionada i no desestabilitzi la regió

Continuen les advertències al govern turc per la seva ofensiva violenta contra el poble kurd. Els centenars de detencions de civils kurds, les crides del president islamista Erdogan per il·legalitzar el quart partit de l'hemicicle, els bombardejos sobre el Kurdistan iraquià o els assassinats extra judicials estan provocant repulsa per diversos agents.

Ja hem parlat d'Hesbol·là, les milícies xiïtes de l'Iraq (Hashd), el govern iraquià, les organitzacions de nacions sense estat de l'estat espanyol, els ministres d'afers exteriors d'Alemanya, Àustria i Dinamarca, el Partit Comunista Francès (PCF), o el govern egipci denunciant la connivència entre el govern islamista d'Ankara i l'Estat Islàmic, formen part de la llarga llista.

Ara s'hi ha afegit la Unió Europea per veu de Johannes Hahn, comissionat sobre ampliació i veinatge de l'UE. El portaveu europeu ha qüestionat la política turca:

"Ha expressat la profunda preocupació de l'UE sobre els fets recents que tenen un impacte negatiu en el procés de negociació kurdo-turc. L'UE reconeix que Turquia té dret a preveure i reaccionar a qualsevol forma de terrorisme, que ha de ser inequívocament condemnat. La resposta, però, ha de ser proporcionada, mesurada i en cap cas posar en perill el diàleg polític al país. Tenint en compte que Turquia té un paper estratègic important per a tota la regió, advoquem per a que s'abstingui de cap acció que pugui desestabilitzar la regió".

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada