dijous, 27 d’agost del 2015

L'exèrcit turc assalta la ciutat de Gever
El co president del Halkların Demokratik Partisi (HDP, Partit Democràtic del Poble) Selahattin Demirtas ha declarat fa una estona "A Gever està tenint lloc una matança, no una mera tensió". Algunes zones de la ciutat, anomenada Yüksekova en turc, van declarar-se autònomes fa uns dies. La població local va optar per aquesta opció davant la impunitat repressiva de les forces turques.

Ahir, a darrera hora les tropes turques van entrar a tres districtes: Orman,Yeşîldere Mezarlik i Diz. En aquests els joves del YDG-H s'encarregaven de la seguretat des de mitjans d'agost. La població civil va respondre fent sonar articles de metall com a protesta però l'assalt turc ha estat contundent, salvatge. A més s'ha tallat l'electricitat i no hi ha internet pel que resulta gairebé impossible rebre notícies directes. Com és habitual cap periodista estranger s'ha desplaçat a la zona. Els crims turcs no mereixen atenció.

Hi ha, doncs, dades contradictòries. Les primeres víctimes mortals serien entre 3 i 6 persones. Entre elles un forner assassinat a trets per les tropes turques. En realitat tropes d'elit altament armades s'enfronten amb joves que tenen pedres i algun fusell. Les persones ferides serien una vintena de moment.

Una dada explica per què el govern turc de l'AKP ha ordenat l'atac sobre Gever. A les darreres eleccions l'HDP va obtenir un 93,6 % dels vots, l'AKP el 3,5 %. I l'u de novembre hi ha eleccions.

Fotos: Evrensel
Vídeo d'un dels ferits del periodista Amed Dicle d'Sterk TV.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada