dimarts, 11 d’agost del 2015

La principal organització islamista "moderada" siriana dóna el seu beneplàcit a la invasió turca de Síria

Ahrar ash-Sham, segona formació més gran de l'oposició siriana i component principal de l'Islamic Front, d'orientació salafista, ha fet explícit, avui, el seu suport a la invasió turca de Síria. Ho ha fet en un comunicat que segueix el guió establert previ a la incursió turca a Síria.


Oposició dita moderada: ni democràcia ni dones

Ahrar as-Sham, de nom oficial "Moviment Islàmic dels Homes Lliures de Llevant", és la icona de "l'oposició moderada". Anomenada moderada ja que la realitat és ben distinta: es tracta d'un grup adversari de la democràcia i els drets de les dones. És el moviment central on s'articula el Front Islàmic. Ahrar as-Sham seria considerada habitualment una organització de fanàtics islamistes però, en comparació amb el Front al-Nusra i l'Estat Islàmic, se l'anomena "moderada".

El Front Islàmic

L'Islamic Front (IF, Front Islàmic) integrat per l’antic SIF i part del SILF, fou creat el 22.11.2013 integrant set grups amb el suport de l'Aràbia Saudita. Oposat a la democràcia i l’estat secular i partidari d’implantar la xaria. El 24.12.2014 l’IF d’Alep s’incorpora al Front Llevant. Hi formaren part, dissolent-se:
Brigada Al-Tawhid Brigada d'Alep (abans dins el Syrian Islamic Liberation Front)
Ahrar ash-Sham (abans del Syrian Islamic Front); salafista
Liwa al-Haqq (abans part de Syrian Islamic Front); d'Homs
Suqour al-Sham (abans del Syrian Islamic Liberation Front) d'Idlib
Jaysh al-Islam (abans del Syrian Islamic Liberation Front) de la província de Damasc
Ansar al-Sham (abans Syrian Islamic Front)
Kurdish Islamic Front


Aliats fidels d'Al Qaida a Síria

Un dels trets característics d'Ahrar ash-Sham és que col·labora intensament amb l'Al Nusra Front. Un exemple és Jaysh al- Fatah (L'Exèrcit dels Conqueridors). Nusra és la marca d'Al Qaida a Síria. L'aliança ha mostrat armament molt sofisticat mai vist abans com els míssils nord-americans TOW de gran potència.

Ansar al-Sharia (Els seguidors de la Llei Islàmica) és una altra coalició dels anomenats "rebels moderats" sirians. El seu nom significa "partidaris de la llei islàmica" i es va anunciar el 2 de juliol d'enguany. Actua a la torturada ciutat d'Alep que des de juny de l'any 2.012 està dividida entre les zones sota control rebel i el lleial al govern. La seva fundació certifica l'entesa actual entre l'Aràbia Saudita, Qatar i Turquia per reconduir l'oposició a la que donen suport. Entre els seus integrants principals hi ha

- Al Nusra Front, branca siriana d'Al Qaida,
- Ahrar ash-Sham
- Jabhat Ansar al-Din, front format per diversos moviments que es declaren neutrals en el conflicte de l'IS i la resta d'islamistes a Síria,
- Ansar al Khilafah, grup creat el desembre de 2012 i molt proper a al-Qaida

Altres iniciatives similars són: Maarakat an-Nasr (Batalla de la Victòria), derivada de Jaysh al-Fatah, va conquerir la veïna Jisr al-Shugur l'abril de 2.015. Novament encapçalada per Nusra i Ahrar as-Sham com ara Jaysh al-Fatah Qalamoun. L'11 de juny de 2.015 aquesta coalició va estendre's fora d'Idlib a la zona de Qalamoun com a Jaysh al-Fatah Qalamoun integrada pel FSA, per Nusra i Ahrar as-Sham per combatre contra Hesbol·là.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada