dissabte, 1 d’agost del 2015

CCOO de Catalunya denuncia la situació de bloqueig de les cites a la Policia Nacional i a l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona

Des de fa més de 2 mesos, el sistema informàtic per a demanar cites prèvies a la Policia de Barcelona mitjançant internet està bloquejat. Això és especialment greu quan és la única via per a concertar visites que permetin accedir a la renovació de permisos de llarga duració, a l’autorització  de  retorn,  a  posar  l’empremta  per  l’emissió  de  la  Targeta  d’Identificació d’Estrangers (TIE). De manera invariable surt el missatge ‘No hay citas disponibles’.

Aquesta situació està afectant molt negativament a les persones estrangeres, pel que fa la seva regularitat administrativa, la renovació dels seus contractes de treball, la gestió i recepció de prestacions o el compliment amb els tràmits pertinents per a poder viatjar als seus païsosper a gaudir de les vacances. Atempta així contra la llibertat de circulació de persones que,administrativament, estan en situació regular. La mateixa situació es repeteix també en el cas d’altres  tràmits,  com la  demanda de permisos  excepcionals,  d’arrelament  social,  laboral  i familiar,  per  al  reagrupament  familiar  o  modificacions  de  permisos  i  renovacions d’autoritzacions de treball. Coincideix que també està bloquejada l’aplicació per a demanar cites a l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona.

Des de CCOO de Catalunya, considerem inadmissible el prejudici que s’està ocasionant a una part rellevant de la ciutadania a causa dels dèficits de l’administració a l’hora de garantir la deguda qualitat i eficiència en la gestió de recursos. El període de vacances no sembla ser una raó que ho pugui explicar quan el seu impacte és més que previsible i s’ha planificat correctament en altres anys. L’administració ha de prevenir la manca de personal i garantir la substitució d’aquells treballadors que gaudeixen merescudament del seu període de vacances amb tal que es mantingui la qualitat i abast del servei.

CCOO  de  Catalunya  demana  a  l’administració,  tant  a  nivell  de  la  Policia  Nacional  de Barcelona com a nivell de l’Oficina d’Estrangeria de Barcelona, que es prenguin amb caràcter d’urgència les mesures necessàries per a solucionar aquest problema i no perjudicar més als ciutadans estrangers. No és admissible que les persones perdin els seus llocs de treball, les seves prestacions, caiguin en una situació d’irregularitat o perdin la possibilitat d’aprofitar les seves vacances per  visitar  les seves famílies,  per un problema de mala planificació  o de deixadesa en funcions que són prioritàries des del punt de vista dels drets dels treballadors i treballadores i de la necessària cohesió que es mereix la nostra societat.

Per a més informació: Ghassan Saliba, responsable Polítiques Cohesió Social i del Món Àrab, tel. 609.753.634
Oficina de Premsa de CCOO de Catalunya
Barcelona, 30 de juliol de 2.015

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada