dimecres, 5 d’agost del 2015

La Lliga Àrab condemna l'agressió turca, Qatar hi dóna suport

El 4 d'agost la Lliga Àrab condemnava els atacs del govern turc a les bases kurdes. La Lliga subratllava una obvietat que els EUA o l'OTAN, per exemple, no han reconegut: el govern d'Erdogan està violant l'espai territorial iraquià.

La condemna, però, no ha estat unànime. El govern de l'Emirat de Qatar ha mostrat la "plena solidaritat" amb l'agressió turca explicitant que "protegeix les seves fonteres i preserva la seva seguretat i estabilitat". Qatar és un dels estats del qui se sospita que dóna suport a l'Estat Islàmic o Daesh amb un "doble joc", protegint clergues que difonen un discurs similar al de Daesh o finançant diversos grups terroristes islamistes, a Síria i l'Iraq, que ataquen la minoria kurda.Sobre Qatar:

- Qatar no és un país democràtic. Els partits polítics estan prohibits i no hi ha llibertat sindical. En el parlament de 45 membres, 15 els tria directament l’emir doncs és una monarquia absolutista: El poder omnímode de l’emir és absolut. El cap de govern el tria ell, no el parlament.

- No ha signat la Declaració Internacional dels Drets Humans. A Qatar hi ha cadena perpètua i pena de mort, que s’aplica penjant o cremant viu al condemnat. No hi ha llibertat d’expressió i internet pateix censura.

-No ha signat els convenis internacionals contra el tràfic de persones i la seva explotació en la prostitució, i la convenció internacional que determina una edat mínima per casar-se.

- Amnistia Internacional (AI) ha acusat el Govern de Qatar d'incomplir les seves promeses de millorar la situació dels treballadors immigrants del país, que, entre altres coses, contribueixen als preparatius del Mundial de futbol de Qatar 2022. Aquests treballadors viuen en condicions infrahumanes i sense drets bàsics, ja que no tenen permisos per entrar o sortir del país o per canviar d'empresa o ocupador, alhora que no poden afiliar-se a sindicats, se'ls treuen els documents d'identitat i sovint no se'ls paga el que estava acordat.

-  En el cas del treball domèstic les condicions són d’esclavitud real.

- Qatar té una constitució aprovada al 2003 en referèndum pel 96’6% dels votants, d’un cens de 85.000 persones entre 1’6 milions d’habitants.

 - Hi ha segregació de sexes en l'educació gratuïta, amb nenes i nens educats per separat.

- Formalment les dones viuen en condicions d'igualtat. Poden votar però...els matrimonis continuen sent concertats per les famílies. I hi ha molts casament on les dones són menors d’edat, a part de que la poligàmia és legal. Els homes qatarís poden casar-se amb dones estrangeres. Però les dones qatarís no poden casar-se amb homes estrangers. També tenen prohibit adreçar-se a un home en públic, ni poden donar la mà ni fer un petó a qui no sigui parent. I l’ús del biquini comporta presó, llevat de dur-lo a les piscines dels hotels per a turistes. Tenir relacions sexuals fora del matrimoni implica presó, cadena perpètua o mort.

- Ser homosexual a Qatar pot implicar la pena de mort.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada