dimarts, 13 d’octubre del 2015

48 detencions contra les víctimes dels atemptats de dissabte a Ankara o afins

L'estat turc no només no ha realitzat cap gest per aclarir els atemptats sinó que en persegueix les víctimes. Ahir el primer ministre A. Davotoglu va continuar amb la línia del govern que se'n riu. L'islamista va afirmar, literalment: "Teníem una llista de sospitosos suïcides ... però no els podíem detenir fins q es volessin". És a dir, pel govern d'Ankara, no és possible detenir un suïcida fins que no es demostra que ho és volant-se. Llavors ja no cal detenir-lo doncs ha mort.

Avui i ahir la policia turca ha desenvolupat una onada de detencions contra les persones que protestaven pels atemptats o, ja directament, militants de les organitzacions que els van patir. Es persegueix les víctimes.
Wan: Detenció de Diba Keskin,  co-alcalde de districte Erciş de Van, de l'HDP, partit que organitzava la manifestació de dissabte. Tres persones que havien estat detinguts al districte de Van, Caldiran han estat posats sota custòdia i ahir empresonades, acusades de "proporcionar armes a una organització il·legal".Hakkari: Detenció de dos membres d'HDP i un d'una associació estudiantil d'esquerra.Erzurum: Detenció del copresident de districte de l'HDP, Aydın Durdeniz.
Urfa: Dues persones detingudes.Mardin: Un membre del Centre Cultural Mitanni.
Istanbul: Prohibida la manifestació contra els atemptats que organitzaven els sindicats  TMMOB, TTB i KESK amb detenció de quatre "sospitosos" que estaven esperant a la terminal de ferri de Kadiköy.
Ardahan: 17 persones detingudes que inclouen membres de l'HDP i del DBP.Elazig: Dotze estudiants en operacions a les seves cases particulars. D'altra banda, cinc persones més van ser detingudes com a resultat de les incursions de les cases al districte Kovancilar d'Elazı.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada