dimarts, 13 d’octubre del 2015

Compromís demana a Les Corts la condemna unànim de l’atemptat d’Ankara

El diputat de Compromís a Les Corts, Jordi Juan, ha afirmat que “davant el greu atemptat d’aquest cap de setmana a Ankara no ens podem quedar impassibles. La situació del poble kurd, amb l’agressió continuada als seus drets i llibertats, ens demana la màxima solidaritat de tots els demòcrates del món i per això hem presentat una Proposició no de Llei (PNL) on demanem la condemna del parlament valencià a la massacre de dissabte”.

Segons el diputat, “estem parlant de més d’un centenar de morts a causa d’un atemptat terrorista amb bomba a una manifestació per la pau i els drets civils que tenia lloc a Ankara. És un dels pitjors successos que han tingut lloc en els últims anys, no només per la quantitat de víctimes, sinó per tot allò que simbolitza ja que es va atacar una marxa que demanava pau i llibertat”.

La manifestació, convocada per forces polítiques, sindicals i socials kurdes i turques amb l’objectiu de demanar la pau i la fi de la guerra entre l’Estat turc i les milícies del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK), que havia revifat en els últims mesos, també reclamava el respecte a la llibertat i als drets democràtics de cara a les properes eleccions legislatives turques, que es celebraran en novembre d’enguany.

“Així, a la PNL que presentem, demanem que Les Corts Valencianes expressen la seua condolença amb els familiars de les víctimes de l’atemptat a Ankara, i també la seua solidaritat amb el poble kurd i la seua voluntat democràtica i pacífica. A més a més, que Les Corts demanen la pau, el diàleg i condemnen tot tipus de violència i de crims polítics al Kurdistan i a Turquia. I per últim, que el parlament valencià demane el respecte pels drets humans, els drets civils i polítics del poble kurd a Turquia i la lliure determinació del seu futur”, ha conclòs Jordi Juan.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada