dissabte, 17 d’octubre del 2015

La policia turca mata dos nens kurds de 12 i 16 anys a Gever

Dos joves kurds van ser assassinats ahir per la policia turca. Enmig, la ignomínia del silenci mediàtic, el blackout sobre el genocidi turc al Kurdistan. Les forces de "seguretat" (eufemisme de "repressió") turques van posar setge a la població de Gever (Yüksekova) al districte kurd d'Hakkari. Des de la nit anetrior Turquia va posar com a objectiu Gever desplegant forces armades. De bon matí, la població civil va resistir a l'atac premeditat sortint als carrers per practicar formes de resistència pacífica. 

Diyar Akın, de 12 anys, víctima mortal del terrorisme d'estat turc

Azad Ertaş, de 16 anys, víctima mortal del terrorisme d'estat turc

En els atacs de les forces de policia es va usar foc real des de vehicles blindats. La població va respondre amb pedres. Les bales segur que maten, les pedres gairebé mai. I les bales van matar els dos joves. Joves o nens, depèn. Azad Ertaş de 16 anys va ser assassinat a sang freda a trets per soldats equipats amb armilles i tot tipus de protecció que disparaven des dels vehicles blindats o des dels terrats on els soldats turcs es despleguen com a franctiradors.


Gever ha estat assaltada per la policia i la població civil s'ha defensat amb pedres

Diyar Akın, de 12 anys, va ser colpejat per tres bales al pit durant els atacs de la policia contra la població civil. A la tarda va perdre la seva vida a l'hospital. Akın era al tercer pis d'un edifici quan va ser atacat i assassinat per la policia. Va caure l'edifici i va quedar greument ferit. El jove va ser traslladat d'urgència a l'Hospital Estatal de Yüksekova, però no va poder sobreviure malgrat tots els esforços mèdics. El seu cos ha estat traslladat al dipòsit de cadàvers de l'hospital. El cos d'Azad Ertas es troba detingut a la mesquita Eski Merkez Kışla.

Vídeo dels fets

 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada