dissabte, 17 d’octubre del 2015

Sipan Hemo (comandant YPG): "La guerra a Síria és sobre els interessos de les potències internacionals i regionals"

En una entrevista amb el periodista Mutlu Çirivoglu, el comandant general de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) Sipan Hemo, analitza els punts crucials de l'actual situació político-militar a Rojava. Un d'ells és el nivell d'ajuda que ha rebut dels Estats Units i la coalició interancional:

"Quan es tracta d'intervencions,  puc dir que la gent de Síria no en té la culpa. Per desgràcia, la guerra a Síria és sobre els interessos de les potències internacionals i regionals. Ells en són els responsables. Les dues potències mundials i els estats regionals com Turquia, Aràbia, Qatar i l'Iran en són responsables. Ells van vessar la sang siriana. Així que per aturar el vessament de sang, i per l'avanç de la democràcia a Síria, tots els poders han de compartir la seva responsabilitat. Quan en  pregunten amb qui col·laborem, ho dic clarament, hem estat lluitant contra l'ISIS, oficialment, en cooperació amb la coalició durant un any. I el nostre treball conjunt ha fet molts progressos.
 
El nombre d'armes lliurades a les SDF era limitat. No era una quantitat que pot provocar una gran diferència estratègica sobre el terreny. Però veiem això com a molt important. És important per a nosaltres com a YPG. Perquè amb aquesta nova ajuda, la cooperació que hem tingut durant anys ha assolit un nou nivell. I esperem incrementar el nostre treball junts encara més, esperem treballar estratègicament. Així que el que rebem ara no era gran. Però és gran per a derivar a un nou començament."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada