diumenge, 18 d’octubre del 2015

L'exèrcit turc assegura que ha fet una matança de guerrillers kurds

La nota oficial de l'exèrcit turc afirma:
"El 17 d'octubre, tres soldats han estat morts i un ha quedat críticament ferit a la regió de Daglica en una operació; addicionalment, sis soldats han estat ferits". No ha quedat clar qui va començar l'assalt però el desplegament militar turc és intens a la zona i, en canvi, la guerrilla kurda de les Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG)* ha declarat un alto el foc fins a les eleccions de l'u de novembre. El govern turc assegura que va ser atacat un aeroport però tot apunta a una incursió violenta turca a una de les moltes zones de Daglica sota control de la guerrilla.

El Daily Star eleva a 4 els morts turcs, de fet s'ha confirmat la mort del ferit crític, i a 20 els resistents caiguts en acció defensiva contra helicòpters agressors. Un dels morts en combat és un alt oficial, concretament el tinent coronel İhsan Ejdar que comandava el Batalló 13è. L'iraniana Press TV xifra en 24 les víctimes dels xocs a Daglica que haurien durant dos dies.

Avui la resistència kurda ha aturat una altra incursió turca a la regió de Dersim (Tunceli en turc). Fent esclatar una mina han matat dos militars deixant-ne dos ferits.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada