dijous, 15 d’octubre del 2015

Derîk (Rojava) acull el New World Summit el 16 i 17 d'octubre

El 16 i 17 d'octubre de 2015, representants de l'Auto-Administració Democràtica del Kurdistan sirià (Rojava) s'uniran en un debat amb membres d'organitzacions polítiques apàtrides i progressistes de tot el món. Aquest nou parlament públic, actualment en construcció a la ciutat de Derîk, es composarà de conferències i debats col·lectius, d'aquesta cimera que se centrarà en la lluita, la història, i els resultats de la Revolució del Kurdistan sirià i, en particular, el seu model de confederalisme democràtic, també coneguda com "la democràcia sense estat".
L'any 2011, enmig de la guerra civil a Síria, revolucionaris kurds juntament amb assiris, àrabs i altres pobles de la regió van declarar l'autonomia del Kurdistan sirià. Col·lectivament, els pobles del Kurdistan sirià van redactar el que van anomenar el seu "Contracte Social". Des de llavors, han creat assemblees locals que regeixen els seus propis barris i ciutats, les lleis promulgades exigeixen igualtat de representació de gènere en tots els àmbits de la vida pública, impulsat cooperatives de treballadors, i construït noves universitats, just aquesta setmana la d'Efrîn, mentre que les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) han defensat la regió enfront dels atacs continus de l'Estat Islàmic.
La Revolució Kurdistan sirià segueix els ideals de la "democràcia sense Estat" com l'ha articulada Abdullah Öcalan. Rebutjant la construcció imperialista i capitalista de la nació-estat, el  confederalisme democràtic practica la vida política col·lectiva organitzada a través d'estructures democràtiques descentralitzades que reconeixen i encarnen la composició política, cultural i religiosa de la regió. En base a aquestes premisses, la Cimera del Nou Món, al Kurdistan sirià incidirà en les comparacions entre els moviments autonomistes i independentistes d'arreu del món, inicia també el debat crític, i construeix la solidaritat per construir un món nou i comú.
La cimera es desenvolupa a través de sis blocs temàtics basades en els principis fonamentals de la Revolució Kurdistan sirià: Confederalisme Democràtic, igualtat de gènere, el laïcisme, la legítima defensa, el comunalisme, i Ecologia Social.
-Lectures Per:Quim Arrufat (Unitat Popular de Catalunya, CUP), Janet Biehl (escriptor polític), Sana Soleiman Elmansouri (Congrés Mundial Amazigh), Akram Mahshosh (Consell Legislatiu Cizîre), Natalie McGarry (Partit Nacional Escocès, SNP), Katerin Méndez (Iniciativa Feminista, FI), Amina Omar (Fundació de les dones lliures del Kurdistan sirià, Weqfa Jina Azad), Amina Osse (Partit de la Unitat Democràtica, PYD), Ziyad Rustum (Ministre de Medi Ambient i Arqueologia Cantó Cizîre), Ilena Saturay (Moviment Democràtic Nacional de Filipines), Hussein Shawish, Hadiya Yousef, (Moviment per a una Societat Democràtica, TEV-Dem) (Unitats de Protecció, YPG)
Aquesta cimera comptarà amb la presència d'una delegació internacional de polítics, diplomàtics, acadèmics, periodistes, artistes i estudiants.
Per al programa complet en kurd, feu clic aquí
Per al programa complet en anglès, feu clic aquí


English Version

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada