dimecres, 21 d’octubre del 2015

Tell Abyad (Girê Spî) també proclama l'Autonomia DemocràticaLa trobada, celebrada el 21 d'octubre, s'ha realitzat a la pròpia ciutat de Tell Abyad (Girê Spî) conquerida per Burkan al-Firat el 15 de juny. Hi ha participat els líders i representants de totes les comunitats i grups religiosos de la regió per determinar una administració conjunta.

El president del Consell Executiu del Cantó Autònom de Kobanê Xalid Berkel, President del Consell de Defensa Ismet Sexe Hesen, el ministre cantonal de l'Interior Bozan Xelîl, també hi eren el Consell dels Màrtirs, els co-presidents Ayşe Efendi i Ehmed Sexe, els comandaments de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) i de Burkan Al-Firat, representants de la Brigada d'Ar-Raqqà Siwar, organitzacions de la societat civil i membres del Consell de Pau i Fraternitat.

La reunió ha conclòs aprovar l'establiment d'Administració Autonòmica Democràtica de Tell Abyad (Girê Spî) afiliada a cantó autònom de Kobanê. L'administració local tindrà com a co presidents Mensur Selum i Leyla Mustafa. També s'ha aprovat la formació de nou comitès per fer front a la gestió autònoma. L'administració autonòmica inclourà representants de tots els pobles i els cercles socials que viuen a la regió. D'aquesta manera el Consell Popular de Tell Abyad, constituït de forma provisional el mes de juny, s'integrarà dins del Cantó de Kobanê.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada