dimarts, 6 d’octubre del 2015

S'ha aconseguit: Abdullah Demirbaş ha estat alliberat

La campanya, en la que hi ha col·laborat KurdisCat, duta a terme per l'alliberament del pres kurd ha aconseguit el seu objectiu. En la petició s'han recollit més de 12.000 signatures en menys d'un mes. El polític kurd va ser alliberat finalment ahir.

La salut d'Abdullah Demirbaş estava empitjorant de forma notòriaa la presó. El co batlle del districte de Sur, a la ciutat d'Amed (Diyarbakir en turc), fou detingut el 5 d'agost i empresonat quatre dies després pel govern turc. Ja abans havia estat hospitalitzat dues vegades donat el seu delicat estat de salut. La seva filla, Berfin Ezgi Demirbaş va iniciar una petició, a la plataforma change, per demanar l'alliberament del seu pare que té 49 anys. A la xarxa twitter es van creardos hashtags #FreeDemirbas #HastaTutsaklaraÖzgürlü.

El polític kurd ha destacat en la seva defensa de la minoria cristiana amb afirmacions com "Vull pels armenis el mateix que vull pels kurds" i demanant perdó als armenis per la participació kurda en la persecució de la seva comunitat el 1916. L'any 2009 el polític kurd va ser empresonat per usar la llengua kurda en actes oficials. Donada la seva situació cardíaca va acabar essent alliberat un any després.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada