diumenge, 18 d’octubre del 2015

Les tribus àrabs del nord de Síria desmenteixen l'informe d'AI

L'informe d'Amnistia Internacional on s'acusa a la milícia YPG de perseguir a població àrab ha rebut un cop definitiu. A les irregularitats del text, afegides a que part de les acusacions ja van ser desmentides per l'Organització Siriana de Drets Humans ara s'hi sumen els protagonistes: els àrabs de Rojava.
L'assemblea tribal  àrabRuspîs, del cantó de Jazira, Cizîre en kurd, al nord de Síria es va reunir a la població d'Himo, prop de la ciutat de Qamishlo. En una declaració formal aprovada pels caps de les tribus àrabs El-Cihêş, El-Begara, El-Niêm, El-Şerabî i El-Şemer i de dos patriarques siríacs, Îshaq Ezîz i Tony Kîso, van definir l'informe com a parcial, basat en mentides i fet per trencar la pau social. Els pobles cristians, yezidis, àrabs i kurds, a la nostra regió, han estat vivint junts en pau i confiança mútua durant segles. Ells comparteixen la tristesa i l'alegria de cada un, i cada un té els seus drets ". AI s'ha "basat en la ficció" per fer el seu informe segons els propis àrabs.

Els caps tribals han anat més enllà. És l'Estat Islàmic i no les YPG les qui estan trencant la convivència al nord de Síria. Han destacat que les YPG permeten la investigació de totes les denúncies fet que cap facció a la guerra de Síria fa. I els caps tribals no només han fet amb paraules la denúncia sinó amb proves.

"Per exemple, havíem rebut prèviament informes de que les forces Asayish (seguretat pública a Rojava) i YPG-YPJ havien expulsat als nostres germans i germanes àrabs de la Muntanya Abdulaziz (Kizwan en kurd). Com ara les tribus Begara i Ruspîs. 

Bé, vam formar una delegació i vam visitar les forces YPG-YPJ. Durant una reunió que va durar quatre hores, vam discutir sobre les acusacions. Després vam parlar també a la gent també. Després de les nostres converses, vam decidir que el trasllat de la nostra gent de la zona de la Muntanya Kizwan no era cap expulsió sinó provocada pels enfrontaments amb grups de l'Estat Islàmic: i la gent d'allà no tenia condicions de seguretat ni garantida la vida donat que els enemics no estaven discriminant entre civils i combatents, mentre estaven en marxa atacs. Aquesta és una realitat.  
Amnistia Internacional ha d'obtenir informació de la pròpia font i confirmar-ho. Les forces YPG-YPJ s'enfronten a acusacions infundades; similars a quan els nostres germans i germanes assiris van emigrar de llogarets a la regió Khabour. Malgrat això, la veritat es va revelar quan vam parlar amb la gent del lloc que van dir que grups de l'Estat Islàmic els havien obligat a emigrar i enderrocat les seves cases ".

Per a saber-ne més:


AI converteix l'anècdota en norma

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada