divendres, 30 d’octubre del 2015

L'alcaldessa de París visita el Kurdistan per donar-hi suport

Anne Hidalgo, va arribar ahir a Arbela, capital del Kurdistan iraquià i s'ha reunit amb els màxims responsables del Kurdistan autònom. Amb Masud Barzani, president del Kurdistan de l'Iraq, tot i que el seu càrrec legalment ha vençut, a qui ha donat ple suport en la seva lluita contra l'Estat Islàmic. El dia abans es va trobar amb el president del consell de ministres kurd de l'Iraq, Nechirvan Barzani. I també ho ha fet amb l'única diputada iraquiana de confessió yezidi, Vian Dakhil.


L'alcaldessa ha destacat que el Kurdistan iraquià acull 1.500.000 de persones refugiades (de fet freguen els dos milions) i que el pes que aguanta el govern autònom evita que moltes d'aquestes persones escapin a Europa. Per això París ha aportat ajuda mèdica i psicològica a les persones refugiades. La pròpia Hidalgo ha visitat un campament de refugiades. París ha donat, des de l'octubre de 2014, 200.000 € per a les persones refugiades al Kurdistan iraquià. Hidalgo ha anunciat que iniciarà els tràmits per donar 50.000 € per a rehabilitar el campament de Bardarash, al Kurdistan iraquià.

Anne Hidalgo és nascuda a Cadis però des dels dos anys viu a l'estat francès. Membre del Parti Socialiste francès. és la primera dona en ser escollida alcaldessa de la ciutat del Sena. Fou escollida el març de 2014.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada