divendres, 16 d’octubre del 2015

YPG: "Des de l'inici de la revolució siriana no volíem prendre part per ningú. Som la tercera via"

En una entrevista amb el periodista Mutlu Çirivoglu, el comandant general de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) Sipan Hemo, analitza els punts crucials de l'actual situació político-militar a Rojava. Un d'ells és la ubicació de la seva milícia en l'actual escenari de la guerra civil siriana:

"Després de la intervenció russa l'equilibri de poder ha canviat, els actors han canviat.
Això va succeir una mica de sobte. El canvi també es reflecteix sobre el terreny. Les grans assalts i batalles ferotges estan produint-se al voltant d'Hama i Idlib. Les forces del règim estan rebent cobertura per aire d'avions de guerra russos. I al voltant d'Alep, ISIS està prenent l'avantatge i avançant territorialment contra les anomenades faccions islamistes moderades o brigades de la FSA. Així que aquestes forces islamistes estan ara cara a cara amb una crisi de moral, ja que estan perdent territori. No està clar si es poden recuperar o és una derrota completa. És evident, però, que les forces de l'oposició
lamentablement ara han rebut un cop dur arran de la intervenció russa i en pren avantatge de la mateixa l'ISIS, al voltant d'Alep. L'ISIS està capturant més pobles en aquesta zona ara mateix mentre estic parlant.

Les nostres unitats, en realitat han estat, durant els darrers dos mesos, en conflicte amb algunes faccions islamistes incloent-hi Ahrar-ash Sham i Jabhat al Nusra. Però la nova situació ha donat lloc a un afebliment d'aquestes forces que ens han estat atacant. Malgrat això, no estem disposats a prendre avantatge d'aquesta situació perquè no volem veure a les forces d'oposició es debiliten o perdin encara més terreny.
De fet, hi ha hagut afirmacions fetes en el nostre nom. Moltes vegades, els periodistes pregunten de quin costat estem. Vull deixar això en clar que des de l'inici de la revolució siriana no volíem prendre partit per ningú. Tenim la nostra pròpia postura. Anomenem això com la tercera via. Formulem aquesta idea com en el nostre propi bàndol. Tenim les nostres pròpies solucions i projectes que proposem. 


En segon lloc, la nostra guerra contra ISIS va derivar en una nova situació. Ha permès a les relacions i la cooperació amb la coalició liderada pels Estats Units. I en els darrers temps estem cooperant eficaçment amb la Coalició."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada