dimarts, 27 d’octubre del 2015

Turquia reconeix que està atacant territori sirià de les YPG

El primer ministre de la República de Turquia, Ahmet Davutoglu, va reconèixer ahir que estan violant territori sirià. Ho va fer a la cadena de televisió Haber TV. Les paraules del polític conservador islamista van ser clares:

"Vam dir que el PYD* no passaria a l'oest de l'Eufrates. Que anàvem a colpejar-los si ho feien. Ho van fer i els hem colpejat dues vegades. Un helicòpter sirià va ser abatut l'any passat. Un vehicle aeri no tripulat va també ser abatut. No és possible fer res a Síria sense Turquia ".

Segons el dignatari anatoli, Turquia havia declarat que l'intent de les milícies kurdes (que ell anomena PYD* pel nom del partit hegemònic al Kurdistan sirià) de creuar el riu Eufrates era "una línia vermella". Ankara s'oposa a que s'uneixin territorialment les seves cantons al nord de Síria doncs assegura que els 911 quilòmetres de frontera turco-siriana estarien en mans enemigues. En canvi va obviar que Jarablus està sota control de l'Estat Islàmic. Per tant, evitant l'avanç de les milícies kurdes, clarament, Turquia defensa a l'Estat Islàmic. Paradoxalment, el primer atac turc d'artilleria, dissabte i diumenge, va ser a Tell Abyad, una localitat situada 80 quilòmetres a l'est de l'Eufrates fet que desmonta la teoria de Davotoglu de que les milícies kurdes han creuat la seva "línia vermella".

Davutoglu, sense cap prova, acusa el PYD* i el govern del president sirià, Bashar al-Assad de conspirar contra Turquia en una reunió el 28 de maig, on també s'hauria decidit aturar el procés de solució kurda. DE forma arrogant va afirmar:

"Ells ho han de saber molt bé: els qui, en aquesta regió estan al costat de Turquia hi sortirant guanyant, mentre que els qui estan en contra de Turquia perdran. Tothom hauria de fer que els seus propis càlculs en conseqüència. Turquia encara no ha posat totes les seves cartes sobre la taula. L'escenari serà diferent quan ho faci. Els qui han iniciat una guerra contra Turquia hauran de patir les conseqüències."

 
*Partiya Yekîtiya Democrat (Partit de la Unió Democràtica, PYD)

Per a saber-ne més:
YPG denuncia que l'exèrcit turc l'ha bombardejat a Tell Abyad (Síria)
YPG denuncia que l'artilleria turca ha atacat el cantó de Kobanê ferint 2 civils
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada