divendres, 23 d’octubre del 2015

Espanya i Turquia deneguen el visat a la delegació kurda a la Fira d'Economia Solidària

Els estats espanyols i turc han fet impossible així la presència del Kurdistan a l'esdeveniment després de mesos de treball. Una vegada més, Turquia i aliats com el Regne d'Espanya, imposen un mur de silenci sobre qualsevol presència kurda, com a tal. Així ho explica la pròpia FESC (Fira d'Economia Solidària de Catalunya):

Davant la denegació del visat a les companyes cooperativistes kurdes de la XES, convidades a participar en una conferència en el marc de la fira, denunciem, tant a l’estat turc com a l’espanyol, que hagin impedit la veu del cooperativisme kurd a la IV Fira d’Economia Solidària.

Fa mesos que la XES va anunciar que el Kurdistan seria enguany el país convidat a la FESC, al considerar-lo un model d’economia cooperativa consolidat, inspirador i exemplar malgrat la difícil situació en la que es troba i malgrat la falta de reconeixement públic. El Kurdistan també destaca per l’interès afegit del paper protagonista de la dona en l’economia de la zona, així com pel seu component no només econòmic sinó de transformació social, combinant gestió comunitària i economia social i solidària.

Ahir ens vam trobar amb la desagradable sorpresa de la denegació dels visats per part del consolat espanyol. Davant d’aquesta situació lamentem la decisió de les autoritats espanyoles i turques que suposen un atac a la pluralitat, coratge i justícia que representen la Fira i el sector de l’economia social i solidària. Des de la organització donem suport a les companyes kurdes i anunciem que malgrat la prohibició les tindrem presents durant el desenvolupament de la fira.

En aquest sentit, està previst que durant l’acte d’inauguració de la fira, programat per divendres 23 a les 19:30h a la Fabra i Coats de Barcelona, es llegirà un manifest de denúncia d’aquesta situació i es convocarà un minut de silenci en record de les víctimes de l’atemptat d’Ankara del passat 10 d’octubre. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, estarà present en l’acte.

Marta PulgarFESC

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada