divendres, 26 de maig del 2017

328 kurds executats durant el mandat de Rouhani


Durant el període presidencial de quatre anys del president iranià Hassan Rouhani, de mitjana, un ciutadà kurd ha estat executat cada cinc dies o gairebé set ciutadans kurds han estat executats mensualment.

328 kurds/es executats/des pel "reformista moderat"

 
D'acord amb les estadístiques registrades al Centre d'Estadística d'Hengaw, 328 ciutadans kurds han estat executades a les presons iranianes sobretot a la presó de Urmia i la presó de Karaj des de Maig de 2012 fins a maig de 2017.

Sobre la base de les estadístiques, dels quals 21 eren dones i 7 d'ells eren presos polítics kurds. Durant aquest període, el poder judicial del règim ha condemnat 32 ciutadans kurds a la mort a càrrec de les activitats polítiques o religioses.


444 Kolbars kurds convertir-se en víctima al terme de RouhaniDurant els últims quatre anys, centenars de kurds Kolbars (portadors de frontera) al Kurdistan iranià (Rojhilat) han estat morts o ferits.  D'acord amb les estadístiques registrades per la font, 444 carregadors transfrontereres tenen morts o ferits entre maig de 2012 fins maig 2017.

Basant-se en l'informe, 195 Kolbars han mort a trets pel règim de seguretat iranianes i 249 han resultat ferits en la seva majoria per trets directa de les forces militars iranianes. Durant el terme Rouhani, de mitjana, 9 Kolbars han estat morts o ferits amb armes.

D'altra banda, durant aquest període, 48 Kolbars kurds han estat detinguts i centenars de cavalls utilitzats pels Kolbars han estat morts.
 
Rouhani, definit com a "reformista moderat" per la premsa occidental, va ser escollit per un segon mandat com a màxima figura clerical i política del règim el passat 19 de maig. Amb un 57 %.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada