diumenge, 28 de maig del 2017

El nou portaveu de les YPG s'estrena desmentint les afirmacions russes sobre un acord a Raqqà

El nou portaveu oficial de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG)Nuri Mahmoud 'Karwan' es va estrenar en el seu lloc on substitueix a Redur Xelil. Mahmoud se'l considerà més proper a una entesa amb el govern assadista però va fer la primera declaració per a desmentir afirmacions russes, essent Moscou el segon màxim suport de l'assadisme després del règim iranià.


Rússia menteix


"Els informes són acusacions infundades i flagrants destinades a desacreditar les nostres forces i soscavar els èxits de la revolució. El que la premsa ha afirmat el 27 de maig 2017 i atribuït com a font del Ministeri de Defensa de Rússia, no és cert. Aquests són acusacions deliberades destinades a desacreditar les nostres tropes que lluiten contra l'IS a ar-Raqqà.
 
Declarem, des de la primera línia de front que la nostra lluita contra els terroristes de l'IS continua en el nivell més intensificat i portem a terme les batalles més ferotges contra els mercenaris. Molts mitjans de comunicació locals i internacionals que cobreixen les nostres batalles contra el terrorisme són testimonis d'això.
 
El que es va informar sobre les nostres forces és només per confondre la realitat de la nostra revolució i la lluita contra el terrorisme. Nosaltres sí tenim molts documents que proven la relació d'alguns partits locals i internacionals amb l'IS, fem una crida als que diuen aquestes acusacions a publicar documents que comprovin les seves declaracions al públic si ells els posseeixen".Putin aposta ara per Turquia i l'Iran


Una font del Ministeri de Defensa de Rússia va dir dissabte (27 de maig) que les Forces Democràtiques Sirianes havien arribat a un acord en virtut del qual els combatents de l'IS podrien escapar d'ar-Raqqà cap al sud. L'agència de notícies russa Sputnik, controlada per Putin, va citar la font dient que Moscou no permetrà que s'aplicarà aquest acord i que els avions de guerra russos i forces especials a la planta evitarà la sortida dels terroristes d'ar-Raqqà.

En realitat Moscou no ha mogut ni un dit els tres anys que l'IS ha controlat ar-Raqqà centrant-se en l'oposició siriana a l'est del país. En canvi ha deixat via lliure als islamistes a la zona. Ara, però, que les SDF s'apropen a la ciutat, les forces russes estan explorant una operació des de Deir ez Zor per a provar d'entrar pel sud aprofitant-se de tot l'esforç de desgast que les SDF han fet pel nord. Putin, actualment aliat a Erdogan i l'Iran, hauria accedit a la pressió d'aquests dos actors per a evitar que les YPG controlin, de facto, tot el nord de Síria.

L'Iran voldria tenir un corredor entre el seu territori i Damasc mentre Turquia ve horroritzada com la seva incursió a Síria no ha servit de res sinó que les YPG són cada vegada més fortes i podrien controlar una capital provincial siriana aliades a forces locals àrabs. L'enviament d'armament pesat per part de Donald Trump a les SDF ha encès les alarmes dels actors regionals que veuen, amb certa impotència, com està emergint una força local cada vegada més consolidada políticament i militar."", ha conclòs.
 

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada