dijous, 25 de maig del 2017

La guerrilla kurda colpeja durament en un dia negre per l'exèrcit turc

 

Malgrat el fort desplegament de les forces d'ocupació a la muntanya de Tendürek, les milícies del Partiya Karkerên Kurdistan (Partit dels Treballadors del Kurdistan, PKK), Hêzên Parastina Gel (Forces de Defensa Popular, HPG) i Yekîneyên Jinên Azad ên Star (YJA-Star), han mort tres militars i un guàrdia de vila en combats que es desenvolupen ales muntanyes d'Agirî des del matí. Quatre militars més han resultat ferits a la zona fronterera entre Agirî i Wan, a la carretera entre Doğubayazıt- Çaldıran que ha quedat bloquejada per la guerrilla.

Gairebé simultàniament, a la zona de Dersim (en turc Tunceli), en un control a Gilê Xelasorê, les HPG han llençat un atac que ha deixat vuit militars morts. En el mateix ha finit el milicià kurd de les HPG Egîd Îpek 'Kemal Berxwedan', a la fotografia, originari d'Amed.

El govern turc, per via de la governació d'Agirî, ha presentat un escenari diferent dels fets i ha assegurat que 29 membres del PKK van ser morts en els enfrontaments a Doğubayazıt- Çaldıran tot i que reconèixer les 5 baixes a Tendürek. 


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada