dijous, 4 de maig del 2017

Clam per la independència en una conferència al Kurdistan iraquià

El sindicat estudiantil Unió d'Estudiants del Kurdistan va organitzar, ahir, una conferència sobre la independència a la Universitat d'Arbela, la capital kurda de l'Iraq. Entre els ponents hi va participar un dels dirigents del govern kurdo-iraquià, Masrour Barzani. El polític és responsable del Consell de Seguretat del Kurdistan, la principal eina de lluita contra l'Estat Islàmic de la regió autònoma kurda.

"La pregunta és molt simple: és vostè a favor d'un Kurdistan independent?" va dir Barzani que va incloure tota la societat en el dret a decidir. "No és un vot exclusivament reservat als kurds. Tots els grups religiosos i ètnics que gaudeixen de viure al Kurdistan han de tenir-hi veu. El procés cap a la independència ja ha començat, i no hi ha marxa enrere. Aquesta qüestió ja ha estat discutida amb diferents estats, incloent-hi alguns de veïns. Estem compromesos en consultar-los sobre la millor manera de dur a terme el referèndum.

No hauríem d'estar governats per d'altres que no ens han tractat bé. El dret a l'autodeterminació és un dret reconegut internacionalment, i el nostre dret natural. Hem de ser reconeguts, com a iguals, per les altres nacions. No acceptarem menys drets que d'altres. Fins que no siguem una nació independent, no tindrem protegits els nostres drets. Ara mateix formem part d'un estat que pateix interferències externes a mans d'altres nacions. Bagdad pot escollir no ser independent però nosaltres lluitarem per la independència".
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada