diumenge, 3 d’abril del 2016

21 dies de martiri sobre Gever (Kurdistan de Turquia)
La ciutat kurda de Gever viu, avui, el seu dia vint-i-un sota setge de l'exèrcit i la policia turques. Les accions terroristes dels cossos policials i militars sovintegen com ha mostrat el periodista Nedim Türfent de l'agència DIHA (Dicle News Agency). Nombroses columnes de fum emergeixen dels carrers de la ciutat en una clara operació de neteja ètnica permesa, sinó amparada, per tota la comunitat internacional, sense fissures.

Türfent ha mostrat caravanes de vehicles militars blindats en filera. Una visió escandalosa en ple segle XXI en una zona civil. Així mateix ha mostrat com part dels habitants fan cua a l'entrada de gever per provar de tornar a casa seva, amb la por de que els turcs, simplement l'hagin destruïda.

El govern turc continua matant civils kurds per desenes i decretant tocs de queda. Malgrat que la població s'ha provat d'organitzar en les Unitats de Defensa Civil (Yekîneyên Parastina Sivîl, YPS), grups de civils amb poc armament, la superioritat militar turca (segon exèrcit de l'OTAN) està provocant una carnisseria.


Fotos: @nturfent


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada