dimarts, 26 d’abril del 2016

Obama envia 250 militars més a Síria per ajudar les SDF contra l'IS

Barack Obama va anunciar ahir l'enviament de 250 militars nord-americans més a Síria. Des del passat octubre mig centenar de tropes ja són a l'estat del Pròxim Orient. Actualment assessoren tropes de les Forces Democràtiques de Síria (SDF) en la lluita que duen a terme, amb èxit, contra l'Estat Islàmic. El coronel Steve Warren, portaveu d'Inherent Resolve, la campanya dels EUA contra l'IS, ha confirmat l'enviament. Segons rumors a la pròpia Rojava, avui mateix mig centenar han aterrat a Rimelan.

Segons l'analista Tim Ripley, a Reuters, "Presumiblement aquests aniran a assistir els nostres amics kurds de les YPG a aprofundir la seva ofensiva contra l'IS al nord-est de Síria". Ripley és un dels analistes del prestigiós IHS Jane's Defense que monitoritza la situació a Síria i l'Iraq diàriament.

No només soldats. Washinton ha aprovat enviar ajuda mèdica i logística en forma de recursos humans. Això pot permetre salvar la vida de Voluntaris i Voluntàries ferits/des en la lluita contra l'IS.

"Qualsevol suport que ens ofereixin és positiu però esperem que aquest serà més gran. Fins ara només ens han enviat munició i esperàvem rebre artilleria pesada". Va afirmar a Reuters el turcman Telal Silo, portaveu de les SDF formades per àrabs, kurds, turcmans, assiris i circassians.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada