dissabte, 9 d’abril del 2016

Conferència de les YPJ a Dinamarca
La delegació de les Yekîneyên Parastinê yên Jinê (Unitats de Defensa de Dones, YPJ) va arribar el 5 d'abril a Dinamarca. Ho feia procedent de Praga on diumenge havia inaugurat la primera oficina de representació europea de les YPG i YPJ a la capital txeca. El dia 6 fou rebuda per la ministra d'afers exteriors danesa, i va visitar el parlament. Ahir les YPJ van celebrar una conferència amb públic bàsicament exiliat on van explicar el seu projecte polític i social així com els darrers esdeveniments.
Visita al Parlament danès amb Nasrin Abdullah i la ministra d'exteriors

A part de la komutani Nasrin Abdullah, d'YPJ, l'acompanyen el ministre d'afers exteriors del cantó autònom de Kobanê, Abdulkerim Omar i Sînem Mohamed del Moviment de la Societat Democràtica (Tev-Dem). Fou precisament aquest qui va dir que "Els grups de la suposada oposició, a la guerra civil de Síria, no lluiten per cap altra cosa que no siguin els seus interessos i els dels seus mentors que tenen un nom: Qatar, Aràbia Saudita i Turquia".

En el debat es va presentar el projecte de declaració federal per a Síria. Abdullah va dir queles YPJ només tenien com a objectiu militar preservar la seguretat de la població. Amb aquest objectiu han agafat les armes. I va fer una crida a la diàspora kurda a donar un cop de mà, que pot ser essencial, des de l'exterior.  

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada