diumenge, 24 d’abril del 2016

Signat l'acord d'alto el foc bilateral a Qamixli entre el govern sirià i el de Rojava

Després de més de tres dies de combats s'ha tancat l'acord entre les diverses parts enfrontades. El text inclou fins a vuit punts:

1. Alto el foc bilateral
2. La funció de les Forces de Defensa Nacional (NDF), a la ciutat, serà revisada pel govern de Damasc i, eventualment, seran dissoltes
3. Els presos dels dos bàndols (principalment 102 assadistes*) seran alliberats
4. Els funcionaris rebran els seus sous i no seran obligats a combatre per cap govern
5. Es compensarà a les famílies de les víctimes mortals dels dos bàndols i s'ajudarà a les famílies que han perdut béns materials o han tingut víctimes no mortals
6. El règim no intervindrà en els afers del poble (en referència a l'Auto Administració Democràtica)
7. El govern retirarà la llei marcial
8. Totes les forces mantindran les àrees que ara mateix tenen.
Kenan Berekat, de l'Auto Administració Democràtica de Rojava, ha explicitat que les seves forces mantindran la presó d'Alaya, un enclavament en mans del govern de Damasc des de l'inici del conflicte. Berekat ha insistit que ni volien, ni volen, enfrontaments amb el govern però que han optat pel dret a l'autodefensa especialment pels civils. De fet ha indicat explícitament que, més que les YPG/YPJ (milícies) o els Asayish (policia), qui ha defensat els barris de Qamixli han estat les organitzacions d'autodefensa civil HPC (Hezên Parastına Ciwakê).
El trist balanç final, segons Berekat, ha estat de 17 civils morts per bombardejos de les NDF, 7 Asayish, 3 Voluntaris d'YPG, un d'HPC i 30 membres de les NDF. SOHR disminueix aquesta xifra a 22. Un combatent assiri de l'MFS ha quedat ferit lluitant al costat de les YPG però no s'han ofert detalls de persones ferides.

* Segons SOHR els presos lleials al govern són 800 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada