dijous, 28 d’abril del 2016

L'oposició siriana islamista expulsa les SDF d'Ain Daqna, al nord d'Alep

Les Forces Democràtiques de Síria (SDF) estan fent front a "una gran ofensiva" per part de l'oposició siriana. Aquesta es concentra a Tell Rifaat i Ain Daqna, al nord de la província d'Alep (Síria). L'oposició ha aconseguit ocupar la població d'Ain Daqna i les SDF s'hi han retirat. El nombre de baixes és indeterminat però afecta a les dues parts.


Grups del Front Islàmic han dut a terme aquesta ofensiva encapçalats per Ahrar al-Sham. Ara mateix els islamistes anomenats "moderats" per la premsa occidental (tot i que són contraris a la plurinacionalitat de Síria, als drets de les dones i a la democràcia) ocupen els turons dels suburbis de Tell Rifaat.

D'altra banda 11 Voluntaris/es d'YPG i YPJ han caiguts en combat a la rodalia d'Ayn Daqna responent a atac de l'oposició siriana que ha patit 63 baixes. Els propis opositors, que avançaven cap a Efrîn, han reconegut que havien patit una "massacre", no està clar a quina facció pertanyien però més que probablement siguin membres d'Ahrar al-Sham i els seus afiliats. 


 L'oposició islamista ha llençat un atac massiu amb mig miler d'efectius que han patit una severa derrota

Ayn Daqna apareix a l'extrem inferior esquerra del mapa però la fletxa és errònia doncs l'atac ha provingut de les files opositores que han conquerit la població.


El milicià àrab Munir Nasser, de les SDF ha asegurat a AraNews que "hi ha una agenda oculta entre l'Estat Islàmic i la facció siriana d'al Qaida, el Front al-Nusra d'obrir-li camí en àrees que controla Jaish al-Thuwar, facció integrada dins les SDF, posteriorment aquestes àrees s'entreguen a l'IS". Efectivament, ahir, per exemple, els opositors es van retirar de fins a cinc poblacions situades a la frontera entre Síria i Turquia deixnt oberta una nova via a l'IS per a rebre reforços des del nord.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada