dijous, 21 d’abril del 2016

40 paramilitars del règim (NDF) s'entreguen a les Asayish a Qamixli

Continuen els enfrontaments entre les Forces de Defensa Nacional (NDF) armades i finançades pel govern sirià i les Asayish, forces de seguretat armades i finançades pel govern autònom de Rojava. L'incident d'ahir al matí al centre de Qamixli ha derivat en una lluita que s'ha localitzat a quatre zones de la ciutat. El barri de majoria cristiana es manté neutral amb les Gozarto Protection Forces (GPF), lleials a Baixar al Assad.

El detonant sembla haver estat la violació d'una noia kurda per part de membres de les NDF. Aquests grups estan notablement menys disciplinats que l'exèrcit regular d'Assad, l'SAA o Exèrcit Àrab Sirià. Quan membres de les Asayish van voler detenir l'autor de la violació un grup de les NDF els van abatre a trets. A partir d'aquí les Asayish i les YPG van iniciar accions de resposta.

Avui ha caigut la presó d'Alaya on s'han entregat una quarentena de membres de les NDF. Els presos han estat evacuats. Alaya era coneguda com un centre de tortura durant els anys d'hegemonia dels Assad. Estava situada a l'est de la població i envoltada per posicions kurdes.


Asayish ha retirat la bandera del règim a la presó d'Ayala

Segons NRT en la lluita han mort tres membres de les Asasyish i una quinzena de les NDF. El paper de l'exèrcit sirià és ara mateix de mitjancer per tal de solucionar un conflicte que, en cap cas, beneficia a cap de les dues parts enfrontades. Obre un front que només pot afeblir als dos bàndols.

A primera hora de la tarda les NDF han començat a bombardejar el barri d'Alaya i han provocat la mort a una dona i una vintena de persones ferides.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada