diumenge, 10 d’abril del 2016

L'IS decreta el toc de queda a Manbij i la coalició inicia els bombardejos

L'Islamic State (IS) ha executat tres persones a Manbij (Síria). No se'n coneixen les identitats. Segons Ara News, l'acusació dels islamistes era que passaven informació a les forces aliades que amenacen la ciutat. Les Forces Democràtiques de Síria (SDF), encapçalades per les milícies kurdes, són a uns déu quilòmetres de Manbij. De fet han provat d'avançar però Turquia ha bloquejat l'ajuda aèria a l'oest de l'Eufrates per a les forces kurdes... sembla que fins avui.

Les execucions són una mostra de nerviosisme dels fanàtics musulmans. Paral·lelament l'IS ha decretat un toc de queda (similar als que du a terme Turquia a les zones kurdes). El toc de queda s'aplicarà de déu del vespre a set del matí.

Mapa de @ChuckPfarrer

Les forces aèries de la coalició internacional encapçalades pels Estats Units han començat a atacar la línia defensiva de l'IS les darreres hores. Diverses unitats d'artilleria han rebut els impactes de les bombes aliades que estan provant d'afeblir les posicions d'artilleria, situades a elevacions. Aquests atacs poden ser interpretats com la  primera senyal clara de que la coalició ajudarà a les SDF en una eventual, i anunciada, ofensiva sobre Manbij. De moment no es registren moviment a les forces terrestres que tenen l'avantguarda a Jabal du Jada, a 9 quilòmetres de l'entrada de Manbij.0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada