dilluns, 25 d’abril del 2016

El Kurdistan iraquià envia 14 tones d'ajuda mèdica al Kurdistan sirià

El Kurdistan iraquià va enviar, diumenge 24 d'abril, prop de 14 tones de subministraments mèdics al Kurdistan sirià (o Rojava). L'ajuda està destinada a donar suport a les forces kurdes de Síria que es van enfrontar a les tropes del govern sirià en els últims tres dies.
"Els camions que transporten ajuda mèdica van creuar la frontera cap Qamishli, Dêrik, i moltes altres ciutats i pobles on els hospitals estan desesperats per subministraments mèdics a causa de l'embargament imposat a les àrees kurdes al nord de Síria," segons Kurdistan24.

Els hospitals i clíniques mèdiques són majoritàriament situats prop de les zones controlades pel règim a la ciutat de Qamishli. Com a resultat, els civils i els combatents ferits són traslladats als hospitals de les ciutats dels voltants que tenen una capacitat limitada i no poden tractar a un gran nombre de pacients.

Segons Kurdistan24, en un principi l'ajuda provenia de la Regió autònoma del Kurdistan i de les institucions de salut de la regió que estaven a punt per rebre els ferits de Qamishli i proporcionar l'atenció mèdica que necessiten. La pròpia Kurdistan24, però, va rectificar i l'ajuda l'ha enviada finalment l'International Rescue Committee. L'acord de pau va entrar en vigor a dos quarts de quatre de divendres i la treva s'ha concretat diumenge.


Hisham Arafat

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada