dijous, 28 d’abril del 2016

Policies turcs graven un vídeo islamista i xenòfob a les runes d'Amed

El vídeo es va fer públic abans d'ahir. Un agent de les forces especials turques, el policial-militar que més vides s'està cobrant al Kurdistan del nord, apareix encaputxat. Canta un rap enmig de les runes de la mesquita d'Amed (Diyarbakir en turc), la capital kurda que ha estat sotmesa a un brutal estat de setge.


L'agent, de qui Turquia ha protegit les dades, canta celebrant com han matat "als armenis" (nom despectiu usat pels imperialistes turcs per a referir-se als kurds) i han aturat el "pla sionista". La lletra defineix la cançó com un "hit" (èxit) per Al·là, un hit per al profeta i un hit per als nostres màrtirs. De fet, conclou amb el nom dels agents morts en el setge de Sur, el districte d'Amed que més ha patit l'assalt de les forces turques.

Arran de les crítiques del Partit Democràtic del Poble (HDP), l'oficina del governador ha anunciat avui que havia suspès temporalment l'agent, sense donar detalls verificables de si l'havia identificat. Tampoc se sap res dels qui el van ajudar a gravar sobre les runes. De fet, l'oficina del governador turc no ha fet cap crítica al to xenòfob i islamista del vídeo, més propi d'un membre de l'Estat Islàmic o dels Llops Grisos que d'un policia. El motiu de la suspensió és que no es va demanar permís per a gravar-lo. En qualsevol cas és una prova més, com l'alt nombre de vídeos amb policies fent cants feixistes, de l'alta politització de la policia turca. De fet, a Turquia no hi ha policia ni exèrcit sinó militants ultres i fanatitzats amb patent de cors.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada