dimecres, 6 d’abril del 2016

HXP gradua 330 membres a Efrîn (Síria)

Ahir es van graduar 330 membres de les HXP després de superar amb èxit la formació militar d'autodefensa d'un mes i mig. Prestaran els seus serveis a la comunitat els propers nou mesos. Es tracta de la cinquena promoció d'HXP al cantó d'Efrîn. El febrer es va graduar la darrera promoció d'HXP al cantó autònom d'Efrîn.

Amb el nom d'Hêzên Xwe Parastinê (HXP) es coneixen les forces armades per conscripció de Rojava, el Kurdistan sirià. Al contrari que les YPG o les YPJ formades per persones voluntàries, les HXP són forces de servei obligatori. Després d'una etapa formativa, normalment de 45 dies, els integrants a les HXP passen a integrar unitats militars que sovint actuen com a auxiliars de les YPG/YPJ. Difícilment són en primera línia de combat tot i que a al-Hasakah ho van fer; sis membres d'HXP, per exemple, van morir en els combats a Tell Temir de febrer de 2015. El febrer es va graduar la darrera promoció d'HXP al cantó autònom d'Efrîn.

El servei a les HXP dura sis mesos però ocasionalment el govern cantonal d'Efrîn l'ha elevat a nou enguany. Ho fa per la difícil situació que viu el cantó. Emmarcada en la guerra civil siriana, la crisi actual va començar amb una agressió de l'oposició siriana i, ara, està marcada pel retrocés de la mateixa. Això ha permès les forces de Rojava recuperar territori i, fins i tot ahir, conquerir la base de Menagh on mai havien estat abans. Tanmateix, hi ha una crisi humanitària amb unes 10.000 persones entrant al cantó. Les HXP ajudaran, amb aquesta ampliació temporal, a gestionar aquesta onada de persones amb necessitats.

 Entrenament de la cinquena promoció la setmana passada abans de graduar-se

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada