dilluns, 25 d’abril del 2016

Cemil Bayik (PKK) a la BBC: "Erdogan vol que els kurds ens rendim. Si no ho fem, ens vol matar a tots"

ha respost a les preguntes de la BBC des de les bases guerrilleres de les muntanyes Kandil, al Kurdistan del sud. Bayik ha declarat que "Erdogan està fent una escalada en la guerra. Els kurds es defensaran fins al final, per tant, com la posició kurda és la que és - evidentment el PKK elevarà el nivell de la guerra".


Una vegada més Bayik ha especificat que el PKK ja no és independentista: "no ens volem separar de Turquia i crear un estat. No volem dividir Turquia. Volem viure dins de les fronteres de Turquia, a la nostra pròpia terra lliurement... la lluita continuarà fins que els drets innats dels kurds siguin acceptats." Per tant, només la "intransigència" turca en acceptar cap dret kurd és el detonant del conflicte.

"Erdogan vol que els kurds ens rendim. Si no ho fem, ens vol matar a tots. Ho diu obertament, no se n'amaga pas". Un exemple és la situació del fundador del PKK, Abdullah Öcalan de qui no se'n sap res des de fa un any. "No hi poden haver negociacions en aquestes circumstàncies".


Bayik també aclareix a la BBC la seva posició sobre els misteriosos TAK. Els Falcons per la Llibertat del Kurdistan que han protagonitzat les accions més dures contra Turquia els darrers mesos a Ankara. "TAK és una altra organització. No sabem qui ho forma part. Les seves accions no tenen res a veure amb el PKK."

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada