diumenge, 10 d’abril del 2016

Funeral massiu per Voluntaris morts a Alep


Milers de persones han acomiadat avui déu Voluntaris de les Yekîneyên Parastinê Gel (Unitats de Defensa Popular, YPG) així com de Jaish al Thuwar o Exèrcit dels Revolucionaris, l'organització democràtica de l'oposició siriana. Els opositors islamistes (Jaysh al Islam i Ahrar al Sham) i sota l'òrbita de Turquia han llençat atacs constants des del 16 de febrer a l'enclau kurd de la ciutat d'Alep de Sheikh Maqsoud (en kurd Şêx Meqsûd). Els darrers dies aquests han estat especialment cruels i l'oposició, concretament Jaysh al Islam, ha reconegut que usat fòsfor groc. L'únic proveedor possible d'aquesta arma química és Turquia.


Segons ANF el nom dels combatents caiguts en defensa del seu poble són: Harûn Rojhat, Egîd Çiya,  Şehîd Seydo Mezarlığı'nda Silêman Heco, Xelîl Muslim, Ehmed Reşîd, Yûsif Nûrî, Şoreş û ehemed Ebdo i Şehîd Refîq Mezarlığı. En l'acte, al cementiri dels màrtirs de Refiq, al cantó d'Efrîn ha intervingut el vicepresident del Consell de Defensa del Cantó d'Efrîn Tigris Hussein que ha destacat la procedència multiètnica dels caiguts exemplificants els kurds i àrabs que volen viure plegats en una Síria plural.

Al mateix temps que es realitzava el funeral, milicians de les YPG i de les YPJ, alguns d'ells amb els seus membres amputats per ferides de guerra, s'han concentrat a Kobanê en protesta pels atacs que està patint Şêx Meqsûd i demanant a la comunitat internacional que investigui l'ús d'armes químiques.
0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada