dilluns, 25 d’abril del 2016

Dimiteix un ministre suec (Verds) per vincles amb extremistes musulmans i turcs

Mehmet Kaplan, dirigent del Partit Verd i ex portaveu del Consell Musulmà de Suècia ha formalitzat la seva dimissió. Ha estat acceptada pel govern social-demòcrata del que formava part. La setmana passada es van fer públiques les fotografies que mostraven Kaplan a un sopar amb ultres turcs. Entre ells hi havia el màxim dirigent dels Llops Grisos turcs, Ilhan Senturk, que havia fet una crida a "matar tots els gossos armenis".

                                                        Esquerra Ilhan Senturk, al fons Kaplan. Dreta el dimissionari ministre ecologista

Els imperialistes turcs anomenen "armenis" en sentit despectiu als kurds. Tot i que l'imperialisme turc té el seu origen laic, mercès a Kemal Ataturk, els darrers anys ha mutat ideològicament. A partir dels anys setanta els Ülkücü (idealistes) van introduir l'islamisme com un element compatible, sinó nuclear, de l'imperialisme turc. Els atacs, per exemple, a restaurants xinesos per reprimir la minoria uigur, han estat fets per Llops Grisos, d'MHP o BBP, al crit d'"Al·là és gran".


Kaplan ha dit que no compartia la ideologia dels ultres islamistes però s'ha provat la seva participació, per exemple, en el moviment Millî Görüs, d'ideologia islamista fonamentalista. Kaplan ha reconegut que ha col·laborat amb MG "però això no significa que comparteixi tot amb ells".

A les fotos amb ultres turcs s'han  afegit aquest cap de setmana de noves on Kaplan comparava les polítiques d'Israel a Palestina amb la persecució dels jueus a mans dels nacional-socialistes. En una societat on la banalització del nazisme és considerada antisemitisme (no així a Turquia) reduint, a la baixa, els crims nazis, la situació de Kaplan va empitjorar. Si durant tota la setmana havia aconseguit mantenir-se en el càrrec, Margot Wallstom, ministra d'estrangers, va considerar que banalitzar el nazisme era "terrible" per un ministre suec. Per tot plegat el ministre ecologista ha hagut de dimitir finalment.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada