dijous, 4 de desembre del 2014

Crònica de l'acte amb Enginyeria Sense Fronteres

 
Unes 35 persones van assistir a la cloenda de les jornades 'En el punt de mira: donant veu als pobles' organitzades pel Grup Universitat d'Enginyeria Sense Fronteres a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de la Universitat Politècnica de Catalunya. El títol de l'acte era 'El Kurdistan, entre la revolució i la solitud'.L'acte, a l’Aula Capella, fou presentat per Max Montoliu d'ESF qui va explicar què és KurdisCat-Comitè Català de Solidaritat amb Kurdistan. També va fer de traductor del francès al català en la intervenció central, de Massoud Sharifi. Aquesta va explicar el procés històric del Kurdistan i la seva divisió territorial des dels inicis fins al segle XXI incidint en les onades repressives patides per la nació kurda i la seva estructuració en moviment polític sobretot a partir dels anys seixanta.


La intervenció càrrec de Jordi Vàzquez va centrar-se en la situació actual. L'impacte a la zona kurda de les guerres civils a Iraq i Síria, el revolucionari paper de la dona al Kurdistan turc i el sirià i la implantació del confederalisme democràtic. Finalment va parlar de com Islamic State (IS) controla part del mercat del petroli, com el ven, qui el compra i la variació de preus.


Les dues intervencions van tenir un suport gràfic. Posteriorment els i les assistents van preguntar sobre les contrapartides del suport kurd iraquià a Rojava, el canvi de percepció de la comunitat internacional vers els kurds, l'origen d'IS i la influència dels kurds jueus que viuen a Israel.

ESF va organitzar de forma excel·lent la conferència i ens va oferir un obsequi i un debat abans i després de l'acte molt enriquidor aportant la visió de futurs/es enginyers/es catalans/es a la qüestió kurda.


Fotos: Elena Sànchez, ESF, Cristina Torrent

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada